Tips

Overleg met onze medewerker
Zitten er aan de buitenkant van uw auto accessoires of onderdelen die niet door de fabriek zijn gemonteerd? Of hangt er iets los? Overleg dan altijd even met een medewerker.

 

Insecten op de autolak
Na een lange rit naar huis vanaf uw vakantieadres, zit uw auto aan de voorkant onder de vliegen. Als u de vliegen te lang op de lak van de auto laat zitten, zullen deze – zeker als de zon fel schijnt – inbranden in de lak. Als gevolg dat u deze doffe plekken zult blijven zien na een wasbeurt. Om dit te voorkomen, moet u zorgen dat de vliegen zo snel mogelijk verwijderd worden!

 

Vogelpoep op uw auto
Vogelpoep is heel slecht voor autolak. Het vreet zich in de lak; vooral bij zonnig en warm weer. Ook insectenlarven en boomhars hebben een vernietigende werking op autolak. Ze veroorzaken doffe plekken en in het uiterste geval lakbeschadigingen. Lakbeschadigingen door vogelpoep vallen niet onder de lakgarantie van de auto. Ook daarom moeten vogelpoep, insectenlarven en boomhars zo snel mogelijk worden verwijderd.

 

Ingebrande velgen
Remmen of rijden bij hogere snelheden veroorzaken een verhoogde productie van remstof. Tevens stijgt ook de temperatuur van het remsysteem en van de velgen. Hierdoor brandt de remstof in de oppervlaktestructuur van de velgen. De zwarte remstof is alleen nog te verwijderen met een sterk geconcentreerd velgenproduct, als u de auto niet regelmatig wast in onze wasstraat, mag u niet verwachten dat de velgen stralen na één enkele wasbeurt. Omwille van de agressieve inwerking van het velgenproduct beperken we de dosering ervan. Een wekelijkse reiniging met een veilige productafstelling is de garantie voor schone velgen.

 

Tip voor de winter
Denk eraan om na het wassen altijd de randen en rubbers van deuren en kofferklep droog en schoon te maken zodat ze niet vast vriezen. Na het wassen even goed de motor van uw auto warm laten worden, zorgt er tevens voor dat de vorst geen kans krijgt.